Vem är jag

Sture Johansson

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort om mig själv


Personlig utveckling
Jag har varit intresserad av personlig och andlig utveckling sedan 1976. Under 11 år bodde jag i ett center för Tibetansk buddism i Skottland. Där hade jag förmånen att utöva meditation och få personlig guidning av Akong Rinpoche och Lama Yeshe. Av dessa 11 år tillbringade jag 3 år i avskild meditationsretreat.
Sedan 1999 har jag arbetat i Hälsans hus på Fjällgatan med behandling av sömnlöshet, akupunktur, samtalsvägledning, föredrag och kurser i mindfulness och sömnlöshet. Se mina andra sidor om akupunktur och mindfulness.

Utbildning
Jag har en 3-årig akupunkturutbildning i Traditionell Kinesisk medicin, 3 årig basmedicinsk utbildning i BMC Uppsala universitet.

Hälsans hus
Jag har arbetat med sömnlöshet som specialitet sedan 1999 i Hälsans hus. Jag håller föredrag och kurser om sömnlöshet och mindfulness.
Hälsans hus är Sveriges största alternativa center med olika typer av terapier, kroppsbehandlingar, föreningar osv. Sammanlagt ett 60-tal personer arbetar där.

Hur arbetar jag?
Något som alltid intresserat mig är, vem personen är som sitter framför mig. Mötet, känslorna, insikterna och till sist förhoppningsvis en upplösning av problemet. Jag kan inte sluta att fascinera mig över variationen och mångfalden hos människor. Över deras levnadshistorier och att bakom hela mönstret se en människa. Det är för mig helt fantastiskt. Jag har en önskan att förstå människor.


 

 

Referenser

"– Akupunkturbehandlingen
gav en otroligt djup och
skön avspänning och jag kände att ”Så här ska det
kännas när man är riktigt
avspänd”. Den känslan blev som en mall för mig att ta
med hem. Sture fungerade också som en slags livscoach. Det var inte
bara att ligga där på britsen och tro att han skulle fixa
jobbet. Nej, om det skulle bli någon förändring så
måste jag hjälpa till själv också".
Annelie Hallryd

Design downloaded from free website templates.